Blog

Kako kvalitet hrane za pse utiče na zdravlje ljubimca?

27.10.2021.

Pored svakodnevne pažnje i vremena koje posvećujete ljubimcu kroz aktivnu igru i negu, najveći uticaj na njegovo zdravlje zapravo ima način i kvalitet njegove ishrane. Da li se vaš pas hrani namirnicama visokog kvaliteta i u skladu sa svojim potrebama?

Promena boje dlake kod pasa: Normalan proces ili znak za uzbunu?

Kada je u pitanju promena boje dlake kod pasa, u nastavku teksta saznajte kada je to normalan proces, a kada znak za uzbunu.

 

Unos vode tokom leta: Koje su količine potrebne psu?

27.8.2021.

Saznajte koliki je neophodni unos vode tokom leta i koje su količine potrebne psu da uvek bude bezbedan i srećan čak i na veoma visokim temperaturama.

Krpelji kod pasa: Kako da zaštitite svog ljubimca?

29.7.2021.

Krpelji kod pasa predstavljaju jednu od najvećih pretnji u prirodi, posebno tokom letnjih meseci. U nastavku teksta saznajte više o ovim parazitima i kako da zaštitite svog ljubimca od krpelja.

Prekomerno opadanje dlake kod pasa: Kako lečiti i sprečiti?

25.6.2021.

Ukoliko je opadanje dlake kod pasa izraženije nego obično, ili uviđate da dlaka opada na vrlo specifičan način, nemojte ignorisati – možda je uzrokovano određenim oboljenjem, a opadanje dlake je posledica koja bi trebalo da aktivira alarm za uzbunu.

Premil savetuje: Otklonite neprijatan zadah iz usta kod pasa

28.5.2021.

Neprijatan zadah iz usta ljubimca može ukazivati na lošu higijenu, ili na neke ozbiljnije probleme u varenju. Kako se možete rešiti ove pojave i kada je vreme da se zabrinete? Pročitajte u nastavku teksta.

Ishrana ljubimaca: Gojaznost, i dijabetes kao posledica gojaznosti kod pasa

26.4.2021.

Kada je ishrana ljubimaca u pitanju, morate biti odgovorni i dosledni iz veoma važnog razloga – da biste predupredili potencijale zdravstvene probleme psa.

Vodič za vlasnike: Mokraćne infekcije i mokraćni kamenac kod mačaka

26.3.2021.

Pročitajte šta je urološki sindrom mačaka i mokraćni kamenac, koji su faktori rizika za njihov nastanak, kao i načine prevencije koji štite vašeg voljenog ljubimca od oboljenja.

Digestivni sistem pasa – sve što vlasnici treba da znaju

19.3.2021.

Da biste za svog psa odabrali odgovarajući način ishrane i vrstu hrane od koje će on lepo napredovati i dobro izgedati, bilo bi dobro podsetiti se kako u stvari izgleda njegov sistem za varenje. Evo na šta treba obratiti pažnju.

Deklaracija i sastav hrane za pse i mačke - kako se tumači?

5.3.2021.

Na tržištu se mogu naći različite vrste hrane brojnih proizvođača još različitijeg sastava, te je za početak dovoljno da se o proizvodu i njegovim nutritivnim vrednostima informišete čitajući deklaraciju.

Zimski pad imuniteta: Koje bolesti pasa vrebaju?

24.2.2021.

Da li primećujete da je vaš pas neraspoložen, da mu manjka energije i da nerado izlazi u šetnje kojima se inače raduje? Kao i ljudi, neki psi jednostavno ne vole zimu i najradije bi je prespavali. Međutim, kako da znate da li vaš ljubimac jednostavno nije ljubitelj zime ili je pak uzrok takvog njegovog stanja i ponašanja zimski pad imuniteta? U nastavku teksta saznajte koje bolesti pasa vrebaju tokom zimskog perioda i kako da zaštitite svog psa.

Mini vodič: Naučite ljubimca da koristi posip za mačke

25.1.2021.

Jedan od najvećih izazova u dresuri ljubimca jeste proces učenja vršenja nužde na odgovarajućem mestu. Kako su mačke svojeglave životinje, usvajanje ovih navika može zadavati prilične glavobolje vlasnicima. Da biste izbegli nepotreban stres, pripremili smo nekoliko saveta koji će vam pomoći da naučite ljubimca da koristi posip za mačke.

Premil saveti: Ishrana pasa u zimskom periodu

25.12.2020.

Ukoliko ste u nedoumici na koji način da prilagodite ishranu svog psa zimi, pripremili smo vam nekoliko korisnih saveta.

Najbolji pas za stan: Koju rasu odabrati?

26.11.2020.

Pronalaženje idealnog psa za stan može vam se učiniti kao prilično kompleksan zadatak. Evo nekih rasa koje su idealne za život u stanu.

Izmet kod pasa: Kada treba da se zabrinete?

28.10.2020.

U nastavku teksta potrudili smo se da vas informišemo o osnovnim karakteristikama normalnog izmeta kod pasa i određenih odstupanja, kao i kada je zaista potrebno da se zabrinete.

Koliko je važna hrana za skotne kuje za buduće zdravlje legla?

30.9.2020.

U nastavku teksta ukazaćemo vam na specifičnosti ovog perioda u životu ženke, na potencijalne poteškoće, kao i na neophodnost pravilnog izbora hrane za skotne kuje kako bi na svet donele zdrave i snažne štence.