Main About us image

"PREMIL" D.O.O. osnovan je 11.04.1995. godine i  prvi je srpski specijalizovani proizvodjač hrane za pse i mačke.

U proizvodnom programu postoji nekoliko odvojenih linija proizvoda: linija super premium proizvoda - Top line u okviru koje proizvodimo  7 proizvoda za pse i tri za mačke, linija premium proizvoda pod nazivom Maxi- koja sadrži  6 proizvoda za pse i 3 za mačke te linija economy proizvoda namenjena poljoprivrednim apotekama i hiper marketima kojoj pripadaju 3 proizvoda za pse i jedan za mačke. Od 2017. godine Premil je započeo proizvodnju linije Herbal, namenjene prvenstveno profesionalnim odgajivačima. Proizvodi ove linije, u okviru koje postoji 6 proizvoda za pse, radjeni su na bazi mešavine specijalnih biljaka. Palete svih linija formirane su tako da zadovolje potrebu svih kategorija pasa- hiperaktivnih pasa, štenadi, mladih, normalno aktivnih, starijih pasa i skotnih kuja. Herbal linija pomaže rešavanju nekih problema kod pasa kao što su sterilitet, mali broj štenadi u leglu, nedostatak mleka kod kuje i sl.

Premil ima preko 90 stalno zaposlenih radnika a sva sredstva preduzeća su u privatnoj svojini.

Svoje proizvode koji su već stekli ime i brend, Premil prodaje preko velikih trgovinskih kuća(mega marketa), kao i preko specijalizovanih prodavnica(pet shopova), veterinarskih i poljoprivrednih apoteka. Naši kupci su i vrhunski profesionalni odgajivači pasa koji sa svojim ljubimcima pobedjuju na mnogobrojnim domaćim i inostranim kinološkim manifestacijama.

Već nekoliko godina, u našem asortimanu pored sopstvenog brenda, nalaze se i PL proizvodi koje radimo za najpoznatije, veoma uspešne kompanije.

Zbog nedovoljnih kapaciteta, a izuzetno povećane tražnje za proizvodima, Premil je u saradnji sa preduzećem Vobra iz Holandije, a pod budnim okom i uz pomoć holandske vlade u okviru PSOM projekta, krajem 2008. godine započeo izgradnju nove proizvodne fabrike, kao i nabavku mašina većeg kapaciteta. Već provereni i kvalitetom dokazani proizvodi, od jeseni 2012. godine rade se u fabrici u Kovinu, na novoj, savremenoj opremi. Ogromnu zahvalnost dugujemo EVD-u, agenciji holandske vlade i Gospodinu Arie Bijl-u na nesebičnoj podršci u ovom, za nas velikom i veoma ozbiljnom, projektu. Tokom svih ovih godina do današnjih dana, prilikom povremenih poseta predstavnika EVD-a čujemo kako smo jedan od njihovih najuspešnijih projekata.

Od svog nastanka Premil je bio svestan da se pozicija na tržištu stiče samo ozbiljnim radom i kvalitetnim proizvodima, te se zato i danas oslanja na proverene dugogodišnje dobavljače, najkvalitetnije sirovine i isključivo prirodne sastojke. Medju prvima u (ovoj oblasti) smo završili postupak uvođenja standarda ISO 9001 i HACCP, te se sertifikovali od strane Quality Austria još 2008. godine. Zahtevni standard FSSC 22000 uveli smo 2013.

Naše preduzeće se nalazi na listi odobrenih objekata i ima dozvolu za izvoz na tržište EU, zemalja CEFTA  sporazuma kao i zemalja Carinske unije.

Naš cilj je konstantno usavršavanje proizvoda, širenje asortimana brenda PREMIL, kao i osvajanje inostranih tržišta.

Tokom svih ovih godina najveća pažnja posvećena je kvalitetu proizvoda na čemu radi tim sastavljen od vrhunskih tehnologa, veterinara i odgajivača. Kao dokaz kvaliteta proizvoda možemo navesti i snabdevanje dela žandarmerije, a kao potvrdu, mnogobrojna priznanja i povelje od kojih ćemo izdvojiti POVELJU REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE POŽAREVAC za ostvarene rezultate u privredjivanju, kao i ZLATNU MEDALJU NOVOSADSKOG SAJMA za kvalitet proizvoda.

Premil je dva puta do sada dobitnik i priznanja KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ koju dodeljuje Privredna komora Srbije za najbolji brend kao i za kvalitet i primenu medjunarodnih standarda u poslovanju. U izuzetno jakoj konkurenciji od preko 500 prijavljenih malih i srednjih preduzeća Srbije, a u organizaciji Pro Credit banke, Premil je proglašen  za PRO BIZNIS LIDERA medju malim preduzećima.

Uz devizu MAKSIMALAN KVALITET, MINIMALNA CENA, a zahvaljujući ozbiljnom i posvećenom pristupu poslu, stekli smo neophodno poštovanje kupaca koje je omogućilo opstanak i širenje prodajne mreže na tržištima gde su zastupljeni svi svetski poznati i priznati proizvodjači.