Inovacije u svetu kućnih ljubimaca: Trendovi i tehnologija

27.4.2023.

Kada su u pitanju naši voljeni kućni ljubimci, za njih želimo samo najbolje. Kako to da im pružimo?  Zahvaljujući svetu tehnologije koji se stalno razvija, naši kućni ljubimci sada mogu da uživaju u nekim sjanim izumima i napravama koje im čine i njihov, ali i naš život lakšim i prijatnijim. Od automatskih hranilica, pa sve do fontana za vodu, postoji mnogo toga što nam može pomoći u borbi da naši ljubimci budu srećni i zdravi. Hajde da saznamo koju su  najzanimljiviji trendovi u industriji savremene opreme za kućne ljubimce, i koje od njih možemo da iskoristimo već danas.

 

#1 Automatske hranilice – nahranite svog ljubimca gde god da se nalazite

 

Prošli su dani kada ste žurili kući da nahranite svog ljubimca na vreme. Sa automatskim hranilicama možete lako da odredite vreme hranjenja i veličinu porcija za vašeg ljubimca. Neki modeli imaju čak i opciju povezivanja preko Wi-Fi mreže, što vam omogućava da kontrolišete raspored hranjenja vašeg ljubimca na daljinu - preko aplikacije na telefonu.

 

 

#2 Fontane za vodu – stalno sveža voda

 

Svi znamo da je našim ljubimcima neophodna sveža voda. Sa fontanama za vodu uvek možete svom ljubimcu obezbediti neograničenu količinu čiste vode. Ove fontane dolaze u različitim veličinama i oblicima, a neke čak imaju i ugrađene filtere koji uklanjaju nečistoće iz vode, osiguravajući da vaš ljubimac ima pristup svežoj i čistoj vodi u svakom trenutku.

 

#3 Pametne ogrlice – pratite svaki pokret vašeg ljubimca

 

Pametne ogrlice su poput pametnog sata za vaše ljubimce - omogućavaju vam da budete u toku sa njihovim aktivnostima i navikama. Ove ogrlice imaju senzore koji prikupljaju podatke i prenose ih u aplikaciju za pametne telefone, što omogućava vlasnicima da prate zdravlje i ponašanje svog ljubimca.

 

Pametne ogrlice se takođe mogu koristiti za postavljanje različitih ciljeva, što može pomoći vlasnicima da budu sigurni da njihovi ljubimci dovoljno vežbaju. Neki modeli imaju čak i ugrađen GPS, tako da možete pratiti lokaciju svog ljubimca u realnom vremenu. Osim toga, sa mogućnošću postavljanja bezbednih zona i primanja obaveštenja kada vaš ljubimac napusti te zone, možete biti mirni znajući da je vaš najbolji prijatelj uvek na sigurnom.

 

 

#4 Automatski toaleti za mačke - čist pesak bez imalo muke

 

Da li ste umorni od stalnog čišćenja za svojom mačkom? Već znamo odgovor na to pitanje! Ne brinite, na tržištu su se pojavili automatski toaleti za mačke da spasu situaciju! Recite zbogom danima ručnog čišćenja kutije za pesak i pozdravite tehnologiju, koja će olakšati ovu dosadnu, ali neophodnu aktivnost.

 

Ove kutije su opremljene senzorima koji beleže da je vaša mačka upotrebila kutiju i zatim, poput čarolije, automatski skupljaju otpad i dopunjavaju pesak. Uz automatsku toalet, možete potrošiti manje vremena na brigu oko čišćenja, a više vremena na igru sa svojom mačkom!

 

 

 

#5 Kamere za kućne ljubimce – držite ljubimca na oku i kada niste kod kuće

 

Svima nama nedostaju ljubimci kada nismo kod kuće. Uz kamere za kućne ljubimce, možete da pazite na svog najboljeg prijatelja, pa čak i da komunicirate sa njim sa bilo kog mesta na svetu. Neki modeli omogućavaju dvosmern zvuk, tako da možete razgovarati sa svojim ljubimcem i čuti njegove “odgovore”, dok drugi imaju ugrađene dispenzere za poslastice, pa možete nagraditi svog ljubimca za dobro ponašanje, čak i kada niste kod kuće. Zanimljivo i korisno!

 

Industrija dodataka i hrane za kućne ljubimce se neprestano razvija, a uz pomoć moderne tehnologije i ostalih inovativnih uređaja, menja se i način na koji brinemo o svojim mezimcima. Kako se razvoj nastavlja i ubrzava, očekujemo  da će se na tržištu uskoro naći još zanimljiviji  uređaji, čije funkcionalnosti sada ne možemo ni da zamislimo! Zahvaljujući njima, možemo biti sigurni da će naši ljubimci imati srećan, zdrav i ispunjen život.